Nieuwsberichten

Dokter Vrolijk ligt nu in de wachtkamers |  12-12-2018


Zit uw kind ook wel eens zenuwachtig in de wachtkamer? Dit is best logisch. Zij weten niet goed wat er gaat gebeuren tijdens het bezoek aan de huisarts. ‘Dokter Vrolijk’ bereidt kinderen hierop voor op een speelse manier.

In deze kinderboekenserie, geschreven door huisarts Yvonne Maat, krijgen kinderen van 2 tot 6 jaar op een originele manier uitleg over ziek zijn. Zo weet het kind bijvoorbeeld dat het zich bij de dokter moet uitkleden en welke onderzoeken de dokter gaat doen.

Leuk nieuws: de delen ‘Snottebellen’ en ‘Spetterpoep’ vindt u nu in de wachtkamers van de huisartsenpraktijken van onze zorggroep!


Afsluiting Nationale Diabetes Challenge 2018 |  25-9-2018


Twintig weken lang zetten zo’n 75 mensen met en zonder diabetes hun beste beentje voor tijdens hun deelname aan de Nationale Diabetes Challenge 2018. Dinsdag 25 september en donderdag 27 september sluiten we de NDC gezamenlijk af bij Atletiekvereniging Sprint in Breda en Achilles in Etten-Leur. De deelnemers liepen wekelijks een uur onder begeleiding. Niet alleen fysiek gingen de wandelaars er de afgelopen weken op vooruit, ook werden er veel vriendschappen opgebouwd. Op zaterdag 29 september wordt de afsluiting groots gevierd in Amsterdam bij het Olympisch Stadion!

Nationale Diabetes Challenge Festival
Op zaterdag 29 september vertrekken alle wandelaars vanuit het gezamenlijke West Brabant initiatief naar het Olympisch Stadion in Amsterdam waar het Nationale Diabetes Challenge Festival 2018 zal plaatsvinden. Met twee bussen gesponsord door Diagnostisch Centrum star-shl reist het gezelschap af. De deelnemers kunnen meedoen aan diverse wandelafstanden, er zijn verschillende sport- en spelactiviteiten en is er entertainment en een informatiemarkt over diabetes, sport en bewegen.

Samenwerking
De Wandel Challenge West-Brabant is tot stand gekomen door een nieuwe en enthousiaste samenwerking tussen Uniek Sporten West-Brabant, Zorggroep Het Huisartsenteam, Diagnostisch Centrum star-shl, Huisartsen Zorggroep Breda, DVN, wandel- en atletiekverenigingen, leefstijlcoaches, Decathlon én de Bas van de Goor Foundation.

Regel met gemak uw zorg online |  3-9-2018


Bent u patiënt bij Het Huisartsenteam Dudok, De Keen, De Weerijs, Nassaulaan of St. Willebrord?

Dan kunt u kunt nu gebruikmaken van de gratis Het Huisartsenteam app, waarmee u eenvoudig en veilig online uw zorg regelt. Zo kunt u via uw smartphone of tablet nog makkelijker met uw huisarts communiceren. 

U heeft toegang tot de volgende functies:
  • Online afspraken maken
  • Uw medicatieoverzicht inzien
  • Herhaalrecepten bestellen
  • Vragen stellen door middel van e-Consult
  • Contactgegevens van uw praktijk

U kunt de app downloaden in de App Store of in GooglePlay.

Lees hier meer.

Het Huisartsenteam Markt |  2-7-2018


We breiden weer uit! Vanaf 1 juli jl. is huisartsenpraktijk Markt, gevestigd in Etten-Leur, lid van zorggroep Het Huisartsenteam. Wij heten dit enthousiaste team graag welkom! Neem een kijkje op de website en lees meer over Het Huisartsenteam Markt.

Privacybeleid |  30-4-2018


De privacy van patiënten en zorgverleners is voor Het Huisartsenteam belangrijk.
Alle actuele privacyrichtlijnen worden dan ook nageleefd om ongeoorloofde toegang tot en gebruik
van persoonsgegevens van patiënten en zorgverleners te voorkomen. We informeren u graag over
ons bijgewerkte privacybeleid.


Mindfulness Based Stress Reduction Training |  31-7-2017


Voelt u zich vaak moe en gejaagd? Vindt u het lastig om tijdig voldoende te ontspannen? Dan kan er sprake zijn van ongezonde stress. Sinds kort biedt Het Huisartsenteam Mindfulness Based Stress Reduction Training aan. Dit is een effectieve en wetenschappelijk bewezen methode om allerlei vormen van stress en stressgerelateerde klachten te bestrijden. Bent u geïnteresseerd in deze training en patiënt bij een van de huisartspraktijken van onze zorggroep? Bespreek dan deelname met uw huisarts. Kijk voor meer informatie op www.hethuisartsenteam.nl

Assertiviteitstraining |  27-7-2017


Gaat u een meningsverschil liever uit de weg? Vindt u het lastig om uw standpunt duidelijk te maken? Door aan assertief gedrag te werken, kunt u leren om hier beter mee om te gaan. Sinds kort biedt Het Huisartsenteam assertiviteitstraining aan. Bent u geïnteresseerd in deze training en patiënt bij een van de huisartspraktijken van onze zorggroep? Bespreek dan deelname met uw huisarts. Kijk voor meer informatie op www.hethuisartsenteam.nl.

Jaarverslag 2016 |  19-7-2017


Met veel genoegen presenteren wij u ons jaarverslag 2016.
In dit jaar heeft Het Huisartsenteam veel bereikt om trots op te zijn. Wij nemen u dan ook graag mee langs een aantal hoogtepunten, prestaties en de belangrijkste gebeurtenissen. Bekijk ons jaarverslag 2016 op www.hhtjaarverslag2016.nl.

Het Huisartsenteam breidt uit! |  28-6-2017


Vanaf 1 juli maakt Het Huisartsenteam De Gagel in St.Willebrord deel uit van de zorggroep. Afgelopen maandag tekenden huisarts Levent Yurtsever en directeur/huisarts Jan Frans Mutsaerts het contract. Het Huisartsenteam wenst het hele team van praktijk De Gagel veel succes met deze nieuwe start!

Alle HHT praktijken opnieuw geaccrediteerd! |  8-6-2017


Alle praktijken van Het Huisartsenteam hebben dit jaar wederom de NHG Praktijk Accreditatie behaald.

In mei en juni werden de praktijken bezocht door twee auditoren van de NHG Praktijk Accreditatie (NPA®), die controleerden of de praktijkvoering op orde is en of er aan alle kwaliteitseisen voldaan wordt.

De huisartspraktijken van Het Huisartsenteam waren al in het bezit van dit felbegeerde predicaat, maar vinden het toch belangrijk om zich ieder jaar opnieuw toetsbaar op te stellen.