Praktijkgegevens

 


Vaak is het een hele zoektocht naar de juiste hulpmiddelen en is het een gevecht om het vol te houden. Het is daarom verstandig om hier professionele begeleiding bij in te schakelen. Iemand die u motiveert, begeleidt en ondersteunt naar een rookvrij leven! Hoe u dit doet? Meld u aan voor de 'Rookvrij! Ook jij?' groepstraining, persoonlijke begeleiding of telefonisch coachingstraject.

 Hoog slagingspercentage
 Door zorgverzekeraars vergoed
 Gecertificeerde ervaren coaches
 Een bewezen effectieve methode
 

Groepstraining
Dit is momenteel niet mogelijk.
Tijdens de groepstraining gaat u gezamenlijk met andere rokers die willen stoppen aan de slag om uiteindelijk één doel te bereiken: Stoppen met roken! De kracht van deze training ligt in het motiveren van elkaar en de betrokkenheid van de groep. Daarnaast staan de coaches voor u klaar om u te begeleiden naar een rookvrije toekomst. De groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Na 2 weken voorbereiding stopt u in week 3 van de training (gezamenlijk) met roken. In de daarop volgende maand begeleiden de coach en de mede-stoppers u naar een rookvrije toekomst.
 
Wordt u liever via persoonlijke begeleiding gecoacht? In dat geval vinden de gesprekken één op één plaats. 


Persoonlijke begeleiding
De persoonlijke begeleiding bestaat uit 6 persoonlijke gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. Als u het tussen de afspraken door moeilijk heeft, kunt u contact opnemen met uw coach. Tijdens de eerste twee gesprekken wordt u voorbereid op het stoppen met roken. Hoe is het met uw motivatie en vertrouwen? Mocht u ter extra ondersteuning een hulpmiddel willen gebruiken, welke past het beste bij u en uw situatie? Waar ziet u tegenop en hoe kunt u dat veranderen? Ook kiest u samen met uw coach een geschikte stopdatum
 

Telefonische coaching
Telefonische coaching geeft u de mogelijkheid om op afstand en op momenten die u goed uitkomen gebruik te maken van de ondersteuning van een professionele coach middels een persoonlijk gesprek. Het voordeel hiervan is dat het altijd in uw planning past. Een ervaren coach staat u bij tijdens het stoppen met roken-traject met een uitgebreid eerste gesprek van 30 minuten, en vervolgens met 5 telefonische coachmomenten van 20 minuten. lekkerder ruikt; er beter uitziet; minder ziek bent; beter slaapt; sneller herstelt na een operatie; niemand laat meeroken; langer niet van het leven.
 

Wat levert stoppen met roken u op?
 Betere bloedsomloop
 Verbeterde ademhaling
 Makkelijkere lichamelijke ontspanning
 Meer energie, tijd en zelfvertrouwen
 

Daarnaast zorgt stoppen met roken ervoor dat u
 Lekkerder ruikt
 Er beter uitziet
 Minder ziekt bent
 Sneller herstelt na een operatie
 Beter slaapt
 Niemand laat meeroken
 langer geniet van het leven
 

Gebruik van hulpmiddelen
Met het gebruik van hulpmiddelen, naast het volgen van een begeleidingstraject, is uw kans op een positief resultaat nog groter. De coaches geven dan ook uitgebreid advies betreffende medicijnen en nicotinevervangers en kijken samen met u naar de meest passende oplossing.
 

Wat komt aan bod?
 Voor- en nadelen van stoppen met roken
 Uitleg en advies over medicijnen en nicotinevervangers
 Positieve steun van medecursisten
 Advies over hoe om te gaan met trek in een sigaret
 Hoe u duurzaam kunt stoppen
 Tips en adviezen op basis van uw persoonlijke situatie
 Advies over gewicht en beweging
 Wat levert stoppen met roken u op?


Kwaliteit
Alle coaches en de volledige begeleiding van 'Rookvrij! Ook jij?' is opgenomen in het landelijke kwaliteitsregister voor stoppen met roken. Alleen bewezen effectieve interventies worden hierin toegelaten. Dit verplicht hen om aan de kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor goede 'stoppen met roken' begeleiding. 'Rookvrij! Ook jij?' is gecertificeerd door het RIVM Centrum voor Gezond Leven. 
 
 
 
De risico's van meeroken
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders niet goed op de hoogte zijn van de risico's van meeroken. Kinderen die opgroeien in een omgeving waar gerookt wordt, hebben meer kans op babysterfte, luchtwegklachten, oorontsteking, verminderde longfunctie, astma en andere luchtwegziekten. Opvallend is dat een meerderheid van de rokers (86%) wel weet dat roken schadelijk is. Toch maakt 54% zich maar enigszins zorgen over de eigen gezondheid en 34% over de gezondheid van anderen.


Wilt u zich aanmelden?
Bespreek dit met uw huisarts of uw praktijkondersteuner. U kunt zich ook aanmelden via telefoonnummer 076 88 95 195 of kijk op www.rookvrijookjij.nl


Wat kunt u besparen
Stoppen met roken heeft niet alleen positieve gevolgen voor uw gezondheid en uw dagelijkse leven, het kan u ook financieel flink wat besparen. 
 
  10    20   30 
 1 maand  € 99    € 190      € 298
 3 maand  € 290      € 596    € 894
 1 jaar  € 1.169    € 2.339    € 3.509
 5 jaar  € 5.849    € 11.699    € 17.545
 10 jaar  € 11.699    € 23.398    € 35.097
 

Vergoeding
De stoppen met roken behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar (houdt rekening met het eigen risico), evenals de medicijnen die u helpen te stoppen met roken. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject hiervoor volgt via SineFuma. Voor patiënten met diabetes, astma, COPD, hart-en vaatziekten of een verhoogd vasculair risico wordt de stoppen-met-roken-zorg vergoed binnen de ketenzorg. 

Kijk hier voor het vergoedingsoverzicht. Bij de verzekeraars VGZ, IZZ, IZA en de verzekeraars die daaronder vallen, worden per 2018 onze groepstraining, telefonische coaching en persoonlijke begeleiding 100% vergoed met een vrijgesteld eigen risico. In 2017 werden onze trajecten bij hen gedeeltelijk vergoed en was het eigen risico van toepassing. 


Bekijk de film | Direct aanmelden